Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Pierwsza komunia święta, Łódź

MENU

- Uroczysty obiad z deserem,
- Jeden posiłek gorący do wyboru,
- Kawa, herbata, napoje zimne– bez ograniczeń,
- Zimny bufet,
- Owoce na paterach
- Ciasta

Poniżej podajemy przykłady najbardziej popularnych dań podawanych podczas komunii.
• Zupy (do wyboru 1)
- Rosół domowy z makaronem
- Krem pomidorowy z makaronem
- Krem z brokuł z płatkami migdałów i bitą śmietaną
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Kołduny litewskie w rosole
• Dania główne na obiad (do wyboru 3) – podawane w formie półmiskowej
- Chrupiący sznycel z indyka
- Cielęcina w sosie kurkowym**
- Tradycyjny schabowy
- Schab panierowany, zapiekany z szynką i serem
- De Volaille z kurczaka
- Pieczeń wieprzowa
- Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu**
- Pierś z kurczaka faszerowana serem feta i szpinakiem*
- Kotlet po hawajsku
- Kotlet mielony
- Kotlet z karczku
- Udko z kurczaka pieczne
- Szaszłyk
- Schab zapiekany z szynką i serem
Wszystkie dania podawane są z ziemniakami z wody i zestawem surówek
• Na deser: (do wyboru 1)
- Lody ze świeżymi owocami
- Lody waniliowe podane z gorącym sosem malinowym „*”
- Lody waniliowe polane sosem wiśniowym
- Kremówka
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną i sosem czekoladowym*
- "Pijana" gruszka w sosie zabajone**
• Danie gorące podawane podczas komunii (do wyboru 1) – podawane w formie talerzowej
- Zupa gulasz
- Flaki
- Barszczyk czerwony (do wyboru: krokiet, pasztecik, kołduny)
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Zupa borowikowa w chlebowej czarce **
- Boeuf Strogonow
- Gulasz po burgundzku
- Bigos staropolski podany z udkiem pieczonym i/lub kotletem mielonym
- Gulasz wieprzowy lub wołowy
• Bufet zimny( do wyboru 8 potraw)
- Śledzie: w śmietanie, w oleju, rolmopsy, po kaszubsku, a’la łosoś
- Sałatki: jarzynowa wykwintna, z kurczaka, grecka, caprese, z wołowiną, z grilowanego kurczaka w sosie miodowo-musztardowym
- Półmisek wędlin (szynka, baleron, salami, polędwica, kabanosy, boczek wędzony)
- Półmisek serów (trzy rodzaje serów)*
- Ułańskie roladki z karczku
- Tymbaliki wieprzowe lub drobiowe
- Kurczak faszerowany w całości
- Kaczka faszerowana w całości
- Schab z śliwką lub z morelą lub śliwką i morelą
- Karczek pieczony
- Boczek pieczony w ziołach
- Rolada z kurczaka lub kaczki
- Szparagi zawijane w szynce
- Indyk w maladze
- Ozorek w galarecie
- Deska serów*
- Półmisek mięs pieczonych (boczek, karczek, schab)
Ryby
- Ryba po grecku
- Pstrąg po florentyńsku
- Łosoś
- Węgorz*
- Tatar z łososia
- Ryby wędzone w tyglu sposobem domowym, gotowane raki, łosoś wędzony**
- Marynaty: ogórki, grzybki, papryka, cebulka
- Pomidor świeży, ogórek świeży
- Pieczywo, masło
• Napoje bez ograniczeń (na miejscu)
- Kawa i herbata
- Woda mineralna, Coca-cola, Fanta dwa rodz., Sprite
- Soki owocowe podawane w dzbankach
• W cenie menu obejmuje:
- Wybór ciast
- Patery owoców
- Dekoracja stołu (kwiaty, świeczki), ewentualna dodatkowa dekoracja we własnym zakresie
- Wynajem sali na czas imprezy z obsługą
• Cena menu nie zawiera:
- napojów alkoholowych
- oprawy muzycznej
- tortu
• Dodatkowo (opcja)
• Ciasta na wynos
• Stół wiejski 10 zł /os, min 500zł (szynka z nagą, kiełbasa wiejska, kabanosy, kaszanka, czarne, pasztetowa, salceson, smalec ze skwarkami, ogóreczek kiszony lub małosolny, chleb wiejski, chrzan, musztarda, żurawina)
• Dodatkowy posiłek ciepły podany w formie talerzowej 20 zł / osoba
Pozycje oznaczone gwiazdkami podlegają dopłacie do ceny podstawowej:
*- 3 zł;
** - 5 zł,