Pierwsza komunia święta, Łódź

Menu komunijne 130 zł/os

- Uroczysty dwudaniowy obiad z deserem i dodatkowo jeden posiłek gorący do wyboru,
- Kawa, herbata, napoje zimne– bez ograniczeń,
- Zimny bufet
- Owoce sezonowe oraz egzotyczne na paterach
- Ciasta


Poniżej podajemy przykłady najbardziej popularnych dań

♥ Zupy (do wyboru 1)
- Rosół domowy z makaronem
- Krem pomidorowy z diablotką lub z mozarellą i bazylią
- Krem brokułowy z płatkami migdałów i bitą śmietaną
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Kołduny litewskie w rosole


♥ Dania główne na obiad weselny (do wyboru 3) – podawane w formie półmiskowej
- Chrupiący sznycel z indyka
- Tradycyjny schabowy
- Schab zapiekany z szynką i serem
- De Volaille z kurczaka
- Pierś z kurczaka faszerowana serem feta i szpinakiem w sosie z orzechów ziemnych
- Kotlet z piersi kurczaka zapiekany z plastrem ananasa i serem
- Stek wieprzowy z cebulką
- Kotlet z karczku zapiekany z serem i pieczarkami
- Kotlet z karczku panierowany
- Udko z kurczaka
- Filet z ryby
- Kotlet z schabu wieprzowego, panierowany, faszerowany serem i szynką
- Żeberka wieprzowe w sosie „słodkie chili” lub pieczeniowym.


Wszystkie dania podawane są z ziemniakami z wody, frytkami lub kluskami śląskimi i zestawem surówek lub warzywami na ciepło


♥ Na deser: (do wyboru 1)
- Lody ze świeżymi owocami
- Lody waniliowe podane z gorącym sosem malinowym*
- Lody waniliowe polane sosem wiśniowym
- Kremówka
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną i sosem czekoladowym*
- "Pijana" gruszka w sosie zabajone**


♥ Dania gorące (do wyboru 1) – podawane w formie talerzowej
- Zupa gulasz
- Flaki
- Barszczyk czerwony (do wyboru: krokiet, pasztecik, kołduny)
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Zupa borowikowa w chlebowej czarce **
- Boeuf Strogonow
- Bigos staropolski podany z udkiem pieczonym lub stekiem wieprzowym


♥ Bufet zimny (do wyboru 8 potraw) - Śledź w śmietanie
- Śledź w oleju
- Rolmopsy
- Śledź po kaszubsku
- Śledź a’la łosoś
- Sałatka jarzynowa wykwintna
- Sałatka z kurczaka
- Sałatka grecka
- Sałatka caprese
- Sałatka z wołowiną
- Sałatka z grilowanego kurczaka w sosie miodowo-musztardowym
- Sałatka nicejska
- Sałatka brokułowa z fetą i płatkami migdałów
- Półmisek wędlin (szynka, baleron, salami, polędwica, kabanosy, boczek wędzony)
- Półmisek serów (trzy rodzaje serów)
- Półmisek mięs pieczonych ( schab, karczek, boczek)
- Tymbaliki wieprzowe lub drobiowe
- Kurczak faszerowany w całości
- Kaczka faszerowana w całości
- Schab z śliwką lub z morelą lub śliwką i morelą
- Karczek pieczony
- Boczek pieczony w ziołach
- Rolada z kurczaka lub kaczki
- Szparagi zawijane w szynce
- Indyk w maladze
- Ozorek w galarecie
- Rolada szpinakowa
- Terrina z kurczaka
- Jajka faszerowane
- Rolada z karczku z orzechami.
- Deska serów*
Ryby
- Ryba po grecku
- Pstrąg po florentyńsku
- Łosoś
- Tatar z łososia
- Pstrąg faszerowany w całości
- Terrina z łososia

- Marynaty: ogórki, grzybki, papryka
- Pomidor świeży, ogórek świeży
- Pieczywo, masło


♥ Napoje bez ograniczeń (na miejscu)
- Kawa i herbata
- Woda mineralna gazowana, Napoje gazowane 0,5l
- Soki owocowe oraz woda niegazowana serwowana w dzbankach


♥ W cenie menu obejmuje:
- Ciasta 5 rodzi
- Patery owoców sezonowych i egzotycznych
- Dekoracja (kompozycje kwiatowe, pokrowce na krzesła, świece)
- Wynajem sali na czas imprezy z obsługą


♥ Cena menu nie zawiera:
- napojów alkoholowych
- oprawy muzycznej


Dodatkowy posiłek ciepły podany w formie talerzowej 15 zł / osoba


Pozycje oznaczone gwiazdkami podlegają dopłacie do ceny podstawowej:
*- 3 zł;
** - 5 zł,


Menu można dowolnie modyfikować, jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje


Agnieszka Gniadzik
0697-814-567
42 659 81 22 (pon-pt: po 18: 00, sob-niedz.10:00-20:00)